Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Diversos hospitals catalans alerten de la saturació extrema del sistema sanitari

El coordinador Covid de l’Hospital del Mar de Barcelona explica que “la magnitud de la situació supera la tercera onada”

Agències 24/07/2021

Hospitals catalans han avisat aquest dissabte que el sistema sanitari “està extremadament saturat” a causa de l’augment dels contagis per coronavirus i els ingressos als centres hospitalaris i les unitats de vigilància intensiva (UCI).

En una entrevista de ‘Rac1’, el coordinador Covid de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha explicat que la situació és molt complexa i que “la magnitud que està agafant supera la tercera onada”.

Ha afirmat que la situació actual és preocupant perquè “té pinta que durarà uns quants dies, no s’acabarà ara” i ha pronosticat que la situació s’allargarà durant almenys un mes.

Josep Costa

El director mèdic de l’Hospital Santa Caterina de Salt (Girona), Josep Costa, ha indicat que no s’esperaven aquesta onada “tan important”, i preveu que en els propers 10 o 15 dies tindran l’afluència màxima d’ingressats.

Ha informat que la majoria d’ingressos són de població jove perquè, tot i que presenten menors complicacions, la incidència és “molt alta”, i ara també ha començat a arribar gent d’entre 50 i 80 anys que no estan vacunats o no tenen la pauta completa.

Ignasi Carrasco

El gestor de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (Barcelona), Ignasi Carrasco, ha dit que el centre ha registrat alguna mort per coronavirus aquesta setmana, després de gairebé dos mesos sense notificar-ne cap, tot i que la mortalitat d’aquesta onada serà més baixa.

També ha avisat que la situació és complexa per la necessitat del personal sanitari de fer les seves vacances d’estiu: “Creuem la línia vermella si les hem d’anul·lar, perquè mirem que la gent pugui descansar”.

Ramón Sentís

Per la seva banda, el gerent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Ramón Sentís, ha explicat que la regió va amb retard respecte a la zona metropolitana, motiu pel qual ara comencen a “tenir tensió”, que esperen que s’allargui dues o tres setmanes.

“Justament aquesta setmana hem hagut de desprogramar operacions no urgents”, i també ha lamentat la possibilitat de cancel·lar les vacances dels sanitaris hagut de, indicant que és l’última mesura que voldrien aplicar.