Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Detectats quatre casos de reinfecció per covid-19 a Catalunya

El doctor Clotet demana a la població que es protegeixi tot i haver passat la malaltia

Agències 14/09/2020
Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic. Imatge publicada el 16 d'abril del 2020 (horitzontal)
Almenys quatre persones s’han contagiat per segona vegada de coronavirus a Catalunya, segons ha informat el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, a RAC1 aquest dilluns i ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en declaracions a la mateixa emissora. Dos dels quatre casos de reinfecció per covid-19 són metges; un ho és de l’Hospital de Palamós i està ingressat a Can Ruti i l’altra és una metgessa precisament de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Les reinfeccions s’haurien produït perquè els afectats no van produir prou anticossos i el fet que dos d’ells siguin metges es pot explicar perquè s’exposen a més càrrega viral de manera repetida.

El doctor Clotet demana continuar protegint-se amb les mesures preventives tot i que s’hagi passat la covid-19. “En funció de la quantitat d’anticossos que tinguis és possible que no quedis protegit”, ha advertit en declaracions a RAC1.

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol ha apuntat que “segur que hi ha molts més casos de reinfecció a l’estat espanyol que han passat inadvertits”. “Tenen poca transcendència perquè són lleus. Però pot dependre molt de la quantitat de virus a què t’exposis”, ha afegit.

El doctor Clotet ha destacat que l’eventual vacuna de la covid-19 “ha d’induir un tipus d’anticossos de llarga durada”. “No hem de témer que la vacuna no pugui funcionar”, ha assenyalat.