Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Darias obre la porta a vacunar tothom amb la quarta dosi contra la covid-19

La ministra diu que la retirada de les mascaretes és “un pas més” i avisa que pot ser reversible

Agències 17/04/2022
La ministra de Sanitat, Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que el gobierno treballa amb l'”escenari” d’obrir la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 a la població general. “Ja hem posat la quarta dosi a les persones immunocompromeses i, a partir de la propera setmana, la ponència de vacunes començarà a valorar la vacunació a altres col·lectius, per exemple per als majors de 80 anys”, ha dit entrevistada a ‘El País’.

Dimecres s’acaba l’obligatorietat de dur mascareta en espais tancats, amb algunes excepcions com el transport públic i els centres de salut, i la ministra ha deixat en mans de les empreses determinar si cal portar-la i com als centres de treball. “Jo en seguiré fent un ús responsable”, ha dit, i ha aclarit que seguirà sent obligatòria “als transports per avió, ferrocarril, autobús, metro i també als transports per vaixell”.

Aquest pas, però, no l’interpreta com la fi de la crisi sanitària sinó com a “un pas més” dins de la pandèmia de covid-19, per la qual cosa no ha tancat la porta a haver de tornar a recuperar les mascaretes en funció de la situació epidemiològica. “Ens posem en la previsió de qualsevol escenari”, ha resumit.