Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Colau demana “prudència i responsabilitat”

Perquè Barcelona passi “el més aviat possible” a la fase 2. L’àrea metropolitana de Barcelona ja funciona com una regió sanitària malgrat continuar a la fase fase 1

Avatar
Agències 01/06/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, compareix des de la plaça Universitat per explicar el pla per adaptar la mobilitat de la ciutat pel desconfinament. Imatge del 25 d'abril de 2020. (Horitzontal)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat “prudència i responsabilitat” a la ciutadania perquè la incidència de la covid-19 segueixi la tendència positiva dels últims dies i així “poder seguir avançant” i “el més aviat possible passar a la fase 2”. El primer dia que Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud han començat a funcionar com una única regió sanitària malgrat continuar a la fase fase 1 Colau ha dit que “és una bona notícia perquè permetrà desplaçaments per visitar familiars i persones estimades, així com augmentar fluxos per evitar aglomeracions a les zones més densament poblades”.

Tota l’àrea metropolitana de Barcelona funciona des d’aquest dilluns com una única regió sanitària i per tant ja està permesa la mobilitat entre els municipis. Malgrat això, aquest territori es manté a la Fase 1 de desescalada. Igualment segueix actiu el comitè de coordinació creat entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per abordar la situació i planificar les properes passes, segons exposa el consistori en un comunicat.

 

En la fase 1 es mantenen vigents les franges horàries per a la ciutadania i amb el reforç dels serveis públics perquè totes les activitats i la mobilitat es facin d’una forma segura. Per tant, continua el reforç del transport públic sobretot a les línies i a les hores de més afluència. Els serveis de neteja estan restablerts i es mantenen actius els serveis específics de l’emergència per la covid-19 com la desinfecció d’entorns sensibles i la de contenidors.

 

Des de l’inici de la fase 1, alguns serveis d’atenció a la ciutadania han començat a recuperar progressivament l’atenció presencial amb les mesures i restriccions corresponents. És el cas de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, els serveis de feminismes i d’atenció a les dones, o els serveis socials.

Relacionats