Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024
Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024

Clotet demana seguir investigant per aconseguir vacunes per totes les variants de la Covid-19

|

- Publicitat -

El director d’IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, ha demanat en una entrevista per al podcast ‘Filling the sink’ de Catalan News que es tanquin les escoles catalanes si es detecten casos de la nova soca de la covid-19 descoberta al Regne Unit en un de cada deu centres educatius. Clotet ho ha dit a tres dies de la represa del curs escolar després de les vacances de Nadal, alhora que ha alertat que, tenint en compte que tot indica que la variant anglesa és més contagiosa que la coneguda fins ara, la soca pot passar dels escolars a les famílies, fet que podria donar lloc a una nova onada “fins i tot pitjor que la primera i la segona”. “No podem esperar fins que no hi hagi res a fer”, ha advertit.

Publicitat

Clotet, que també ha demanat “més diners” per seguir investigant i elaborar “vacunes per al futur”, ha alertat que alguns estudis ja mostren que hi ha ratpenats amb variants del coronavirus que “no seran combatudes de forma efectiva per les vaccines actuals”. És per això que “cal seguir investigant” per intentar aconseguir una vacuna “molt potent” que cobreixi totes les variants.

Fins i tot així, ha opinat, caldria seguir investigant a l’entorn “d’altres zoonosis”, per evitar un panorama en què s’hagi batut la covid-19 però apareguin altres virus “i la història es tornés a repetir”. Clotet ha afirmat que no es tracta d’un escenari a curt termini però ha alertat que “es podria donar en un futur”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut