Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Campins demana la quarta dosi immediata per majors de 80 anys: “No té sentit esperar a la tardor”

La doctora descarta tornar a les restriccions però sí demana consciència i protegir els vulnerables

Redacció 30/06/2022
Pla mitjà de la presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut, la doctora Magda Campins. Imatge del 24 de novembre del 2021 (Horitzontal)

La presidenta del Comitè Científic Assessor contra la Covid, Magda Campins, ha apostat per posar ja la quarta dosi de la vacuna contra la covid a majors de 80 anys i a usuaris de residències. “No veig massa sentit a haver d’esperar a la tardor”, ha dit a Catalunya Ràdio. Ho ha justificat pel fet que la incidència de la covid està pujant i està complicant la situació a les residències. Tot i la situació de pujada, ha descartat tornar a les restriccions perquè “epidemiològicament no és necessari” però sí parla clarament de setena onada. Ha afegit que cal conscienciar i protegir els més vulnerables: persones a partir de 60 anys i especialment si tenen altres patologies, a qui ha recomanat tornar a la mascareta en certs interiors.

Sobre la quarta dosi, Campins ha defensat que no es necessita de manera generalitzada per a tota la població però sí per a la gent gran. Ha defensat que administrar-la a aquest darrer col·lectiu permetria baixar la incidència i podria tenir un impacte positiu en ingressos. Ha recordat que es deia d’esperar a la tardor perquè hi hauria noves vacunes ajustades a altres variants, i no a la inicial, però ha recordat que ara ja n’hi ha de noves i que, igualment, no serien vacunes actualitzades.