Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Ayuso demana al govern espanyol que “piloti” una estratègia “única” de lluita contra el coronavirus

La presidenta madrilenya alerta sobre la disparitat de normatives autonòmiques: “Tornarem bojos els ciutadans”

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 15/08/2020
Muntatge fotogràfic amb Isabel Díaz Ayuso i Pedro Sánchez

Ja hi tornem a ser: hi ha una Espanya que no entén la disparitat de l’estat i, per tant, la variabilitat de criteris i opcions que poden haver-hi en cada part del territori, i tornen a enarborar l’absurd lema que “el virus no entén de fronteres”.

Així, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reclamat al govern espanyol que “piloti” una estratègia comuna per fer front al coronavirus per evitar “una cascada de normatives per comunitats autònomes”. “Tornarem bojos els ciutadans”, ha advertit en declaracions a la premsa aquest dissabte. Segons Ayuso, cal “una única estratègia per aplicar aquestes mesures, per saber com aplicar els tancaments, el tema dels confinaments i també per protegir la Comunitat de Madrid”, molt vulnerable per la capitalitat de Madrid i el nexe comunicatiu que constitueix tant per l’aeroport de Barajas com per la radialitat del sistema ferroviari i de carreteres.

És a la vegada el “cafè per a tots” i espolsar-se les responsabilitats. Díaz Ayuso se sap incompetent i vol, amb l’excusa de la uniformitat, que li resolguin els problemes.