Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Argimon vaticina que l’escenari de “zero defuncions” en un dia es pot complir abans de la tardor

Juntament amb Jaume Padrós, es mostren contundents amb la gestió de la pandèmia a Madrid: “El preu de la vida a Madrid és més baix que a Catalunya”

Agències 01/04/2021
Argimon i Padrós durat l'entrevista que els ha fet Antoni Bassas.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el president del consell de col·legis de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, creuen que si Catalunya hagués tingut mesures restrictives més laxes, com Madrid, hi hauria uns 6.000 o 7.000 morts més que els més de 21.311 actuals. En declaracions a Catalunya Ràdio i el diari ‘Ara’, tots dos han opinat que la societat catalana no hauria permès aquestes xifres i l’opinió pública hauria pressionat les autoritats per endurir les mesures, cosa que creuen que no ha existit a la comunitat madrilenya, on ha prevalgut, segons ells, la disputa política. “El preu de la vida a Madrid és més baix que a Catalunya, social i políticament”, ha afirmat Padrós.

Així mateix Argimon ha descartat que a Catalunya s’apliqui l’obligatorietat de portar mascaretes a les platges i ha aplaudit l’estratègia de vaccinació que s’ha aplicat al Rege Unit. També ha vaticinat que l’escenari de zero morts en un dia es pot complir abans de la tardor.

https://twitter.com/diariARA/status/1377538460920262662