Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Argimon adverteix que complir l’ordre del TSJC retardarà la vaccinació de gent de 70 anys

Nega que hagin obviat els policies i guàrdies civils espanyols: “Prou complicat és tot això perquè ara ens hàgim d’adaptar també a criteris judicials”

Agències 27/04/2021
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una foto d'arxiu.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimarts que el departament complirà l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha donat 10 dies perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils que presten servei a Catalunya assoleixi la que tenen els mossos. Això sí, Argimon ha avisat que si es fa es veuran obligats a endarrerir vacunacions de “gent de 70 anys”. El secretari ha negat rotundament que els professionals sanitaris hagin discriminat els agents dels cossos de seguretat i ha subratllat que es dona “cura” i “assistència” a tothom per igual.

“No discriminem mai ni per raons d’edat, ni de gènere, ni de creença, ni de res, ens és igual quina professió tenen”, ha assegurat. Així, Argimon ha considerat que s’ha “polititzat” el tema i ha reblat que “ho resolgui” el responsable d’haver-ho fet. “Prou complicat és tot això perquè ara ens hàgim d’adaptar també a criteris judicials”, ha lamentat.

Precisament, el secretari de Salut Pública ha assenyalat que s’està vacunant per edats segons el criteri de “l’estratègia nacional”. “Si ens dediquem a vacunar personal essencial, deixarem de vacunar a gent de més de 60 o 70 anys”, ha insistit.