Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Omplim i acompanyem Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses fins que marxin

Les hores dels presos i preses polítics a Catalunya estan comptades, l’inici del judici polític contra els líders independentistes s’apropa i amb ell s’allunya la possibilitat que la base republicana […]

Joan Solé
Joan Solé 08/01/2019

Les hores dels presos i preses polítics a Catalunya estan comptades, l’inici del judici polític contra els líders independentistes s’apropa i amb ell s’allunya la possibilitat que la base republicana pugui mantenir el suport i l’escalf que li ha demostrat des que varen ser traslladats a terra catalana.

Aquest cap de setmana Lledoners tornarà a ser testimoni de la solidaritat i la indignació de l’independentisme, les campanyes per omplir els voltants amb activitats estan superant les expectatives fins al punt que ja es comença a demanar que s’aturin les convocatòries. Un èxit compartit, però amb un protagonista destacat, ‘Omplim Lledoners’. L’enèsim exemple de la gran capacitat de mobilització que caracteritza el republicanisme.

El retret és que, de nou, aquesta mostra de suport té el seu epicentre en la presó dels presos, i cal ampliar la convocatòria a Mas d’Enric i Puig de les Basses on hi ha empresonades la presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, i la consellera legítima, Dolors Bassa, respectivament.

M’atreveixo a pronosticar, i si m’equivoco millor, a què els presos i les preses polítics seran traslladats a Madrid amb nocturnitat i lluny dels focus per evitar qualsevol mobilització que dificulti el trajecte. És per això que dates com les d’aquest cap de setmana s’han d’aprofitar per omplir les presons de reivindicació i suport. Resten poques hores perquè comenci el teatre judicial, acompanyem-los fins a l’últim moment. Que quedi clar que no estan, ni estaran, sols.