Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Una moció de censura per un plat de llenties

Presenten una moció de censura al president de la Generalitat, perquè pensen que guanyaran quatre vots a Espanya. Varen néixer per això, per curar els seus atacs personals de vísceres. […]

Joan Lladonet
Joan Lladonet 06/10/2019

Presenten una moció de censura al president de la Generalitat, perquè pensen que guanyaran quatre vots a Espanya. Varen néixer per això, per curar els seus atacs personals de vísceres. Aquests són els “Cs”, que tanmateix sempre tenen més de súbdits que de ciutadans. A partir de la presentació de la moció, ja coneixem gran part del seu discurs, que vénen repetint des que varen néixer i especialment de fa més d’un any. Diran que el president Torra és el cap de l’organització terrorista dels CDR, que es dedica més al procés independentista que a resoldre els problemes quotidians dels ciutadans, que aquests no li importen gens, és a dit, que no es dedica a resoldre els problemes de l’educació, ni els de la sanitat ni els de la dependència. Que tampoc no es dedica a resoldre els problemes de la “perseguida” llengua castellana, que té una autèntica persecució al Principat. Es veu que els castellanoparlants no poden circular per Barcelona ni pels pobles sense topar-se amb algú que els impedeixi parlar en castellà, fins i tot la policia estatal i la guàrdia civil els vol multar quan parlen aquella llengua. Al final quan votin, veuran que res de res, que no passa res, però viuran de rendes tot el temps de la campanya electoral i esperaran notar-ho als resultats del 10N.

Mentre a la vida real, que no té res a veure amb allò que expliquen els “Cs”, el que ocorre és el següent:

Una pacient catalana acut a l’hospital de Figueres i parla en català al metge que li ha correspost. Aquest li recrimina que no li parli en castellà i li diu: “Me quedaré aquí y no pienso aprender el catalán, soy venezolano hisanoparlante i usted aprendió el castellano”. La dona va insistir que hi tenia dret i que volia continuar parlant en català i ell li va respondre que això era “racisme”. Allò més greu va ser que no tan sols li impedien parlar en la seva llengua, la catalana, sinó que a més de ser discriminada i vexada, va ser acusada de racisme. Aquesta denuncia l’ha fet la Plataforna per la Llengua, que diu que  l’hospital va respondre a la queixa de la pacient afirmant que “entén” que “si el professional la va atendre en castellà va ser per facilitar la comunicació” i per donar-li una “millor assistència”. A la resposta, afegeixen al comunicat, també va admetre que la legislació reconeix el dret a expressar-se en català i a “no ser discriminat per raó de la llengua oficial que s’empra” però que “s’excusa” en el fet que els facultatius de Catalunya “tenen orígens diversos”. La plataforma denuncia el fet que l’hospital no tengui criteris clars per gestionar la diversitat lingüística i que descarten qualsevol investigació dels fets i que no tenen ni volen cap protocol per poder garantir els drets lingüístics dels ciutadans.

Des de l’Hospital de Figueres han defensat que ja es va obrir una investigació per la reclamació d’una pacient que els denunciava per “discriminació” i “vexació” per part d’un professional del centre pel fet que aquesta se li adreçàs en català. En aquest sentit, el centre assegura que ja es varen disculpar amb la pacient i consideren que es tracta d’una “situació mal resolta per part del professional” que va derivar en una “escalada verbal”.

Un altre fet lamentable d’aquests “Cs” que sembla que varen néixer per sembrar odi al Principat és que quan a un fiscal se li va ocórrer sospitar d’uns mestres de Sant Andreu de la Barca, considerant que adoctrinaven a les aules i que se n’havien rigut dels fills de la guàrdia civil, i que un periodista, Javier Negre, es va atrevir a publicar les fotos dels nou professors de la infàmia, amb acusacions de terrorisme i adoctrinament, com ara. Va intentar posar-los a l’ull de l’huracà, afirmant que havien humiliat els fills de guàrdies civils, ho va fer en una publicació al diari El Mundo. Va ser quan el pseudopolític Albert Rivera va publicar el twit següent:

“Los maestros separatistas que señalaron publicamente a hijos  de guardia civil en Cataluña. La fiscalía les investiga por delitos de odio, pero el Gobierno de España dice que no les abrirá expediente. Con cobardía nunca se vence al nacionalismo.”  La justícia ha acabat donant la raó als mestres. Rivera, que ja ha esborrat el twit, segur que no demanarà perdó als acusats injustament, ni tampoc el periodista Javier Negre, que no li va agradar gaire que els independentistes publicassin fotos de la seva família. No li va agradar que li donassin la seva pròpia medecina. El Rivera i companyia cercaran vots per les espanyes, un petit plat de llenties.