Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Sobre la resposta pública a The Economist

|

- Publicitat -

El Col·lectiu Emma ha respost a The Economist (“A Public Reply to The Economist (IV)”) pel seu article “Of bulls and ballots”, on barreja dos conceptes (curses de braus i consultes), ometent aspectes clau que ajudarien a entendre millor la situació de Catalunya.

Respecte les curses de braus, tema que comença a cansar, abans que res cal remarcar que a Catalunya no existeixen tradicions cruels com les curses de braus, tal i com l’article indica. També cal destacar que mentre el nacionalisme espanyol s’aferra a aquest símbol de tortura i sang, ignora que a les Illes Canàries es va prohibir (i no per qüestions “nacionalistes”) les curses de braus l’any 1991 i oblida que s’han recollit més de 180.000 signatures a Catalunya, impulsades per defensors dels drets dels animals.

Publicitat

Respecte a les consultes sobre la independència, lamentem que The Economist minimitzi el fet que gairebé 200.000 persones hagin participat en un referèndum fet sense mitjans, organitzat per voluntaris, silenciat pels grans mitjans, i sense el suport (o amb l’oposició) dels grans partits. També és curiós que The Economist minimitzi la dada del 27% de participació i amb el 95% de vot afirmatiu, quan els socialistes manen a Catalunya amb el 15% del total de l’electorat, o quan enquestes indiquen que el 57% dels votants del moderat CiU o el 30% del votants del PSC estan a favor de la independència, segons una recent enquesta d’El Periódico. Per tant, concloure que el resultat del referèndum seria un “large no” és com a mínim arriscat.

El Col•lectiu Emma també comenta altres qüestions rellevants, com les properes eleccions al Parlament o la sentència del Tribunal Constitucional, i conclou que no només Catalunya és un problema per Espanya, sinó també Espanya per Catalunya, com per exemple indicava fa uns dies el Financial Times quan parlava de la situació econòmica de Catalunya. I respecte qui ha de decidir quan ha d’acabar el “path of devolution”, el Col•lectiu Emma afirma que han de ser els catalans, en un referéndum lliure, just i vinculant, un referèndum que l’estat espanyol es nega inclòs a que es pugui realitzar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut