Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Sentència desafortunada

Sóc un gran defensor dels Estats Units i del seu sistema de llibertats. No obstant de vegades em desconcerto, com ara: el Tribunal Suprem ha garantit el dret de tots […]

Salvador Garcia 29/06/2010

Sóc un gran defensor dels Estats Units i del seu sistema de llibertats. No obstant de vegades em desconcerto, com ara: el Tribunal Suprem ha garantit el dret de tots els americans a portar armes i limita les restriccions que establien alguns municipis o estats.

Quan vivíem a NY vam anar per Acció de Gràcies a Philadelphia. Una tarda vam anar a una gran superíficie (em sembla que era Walmart) i vam veure una armeria. Fusells brutals que podies comprar i emportar-te a casa. En aquell moment em va agradar més NY, allà existeix restricció a la tenència d’armes. Hi ha estudis que demostren que és més perillós pels nens tenir una piscina que tenir armes, però crec que el monopoli de la força l’ha de tenir l’estat, i que el dret a portar armes tenia sentit el 1791, quan es va aprovar la segona esmena, però no ara. O en tot cas ha de dependre del municipi o de l’estat, i poder triar en quin entorn vols viure.

I per què em preocupa els Estats Units? Entre altres perquè hi vull tornar a viure, i perquè si no aconsegueixo el passaport català vull tenir l’americà (o l’andorrà).