Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Policies i bisbes executors de la vulneració de drets. Com sempre!

Tota reforma neoliberal de retallades de l’estat del benestar exigeix, tard o d’hora, repressió política. De fet, la violencia es converteix en la continuació d’aquesta est…rategia política. I aquest és […]

Joan Tardà
Joan Tardà 05/10/2012

Tota reforma neoliberal de retallades de l’estat del benestar exigeix, tard o d’hora, repressió política. De fet, la violencia es converteix en la continuació d’aquesta est…rategia política. I aquest és l’escenari que hem viscut i estem vivint arreu i, especialmennt, en les darreres setmanes arran de la convocatòria feta a Madrid del 25-S.Infiltats de la policia, càrregues indiscriminades per acabar posant damunt la taula el dret de manifestació i/o vaga.
El guió, el coneixem. Recordareu els darrers anys d’Aznar i les actuacions de Julia García Valdecasas emparant els policies trencant aparadors en la manifestació de 2001 contra el Banc Mundial a Barcelona, per exemple, o la barroeria de Felip Puig comandant els Mossos.
Es tracta de criminalitzar la protesta per tal de poder violentar l’Estat de dret, condició sine qua non per dur a terme el desballestament de l’Estat del Benestat.
D’aquí que, fins i tot, ciutadans, entre els quals l’advocada i amiga Doris Benegas, d’Izquierda Castellana, i altres ciutadans que estaven reunits en un parc de Madrid en una assemblea hagin acabat a l’Audiencia Nacional. Fixeu-vos on hem arribat: un grup de persones xerren assegudes en un parc. Ve la policia, n’identifica 30 i a 8 se les inculpa. Persones sense antecedents policials! Es evident que existeixen llistes de ciutadans i ciutadanes membres de partits, de col.lectius veïnals. Cert que el jutge de l’Audiencia Nacional, dijous mateix, va aturar-ho una vegada comparegueren. Però i els drets? on són?
Que quedi dit: o ho aturem o d’aquí a quatre dies es qüestionarà el dret de reunió i vaga. I ho fan i faran els mateixos que després s’adrecen a la “bona gent”, bo i convocant-los a ocupar el carrer per defensar la familia, rebre el Papa i, ben segur i ben aviat, per “defender la unidad de España”.