Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Pajín diu sí a acabar amb la publicitat de la prostitució, però Jaúregui no vol

La ministra Pajín avui ens ha respost que iniciarà una roda amb els grups parlamentaris per encarar l’aplicació de les conclusions del Consell d’Estat, que ens ha donat la raó […]

Joan Tardà
Joan Tardà 31/03/2011

La ministra Pajín avui ens ha respost que iniciarà una roda amb els grups parlamentaris per encarar l’aplicació de les conclusions del Consell d’Estat, que ens ha donat la raó a qui sempre hem defensat que aquesta mena de publicitat cal que se suprimeixi dels mitjans de comunicació generalistes i que, en tot cas, s’han de limitar a un altre tipus de mitjà. Certamnt, al voltant del debat sobre la prostitució no tot són consensos. I els republicans prou que ho sabem, que sempre hem estat derrotats quan hem defensat la seva legalització. Però en el que sí que hi ha consens és en el combat contra la trata i explotació amb finalitats sexuals i en la superació d’aquesta mena de publicitat.
Esquerra li ha ofert una solució que, en un altra ocasió, va resultar molt profitosa. En concret, reproduir el que ja vam fer per tramitar la llei del tabac, és a dir partir d’una iniciativa conjunta PSOE-ERC. Ara, es tractava de fer el mateix. Li ho hem ofert en la sessió plenària i li hem demanat que ens respongués. Certament, de resistències n’hi ha moltes, com també n’hi havia, i encara més, quant al tabac, però és el que s’ha de fer.
La resposta ha estat un sí, però. De fet, reflecteix les contradiccions que hi ha dins del govern. En general, les dones, les ministres, mantenen posicions distintes a, per exemple, el ministre Jaúregui que, fins i tot, va arribar a afirmar que no tocava d’emprendre aquesta reforma encara que el consell d’Estat ens donés la raó, bo i defensant els interessos dels editors, per exemple els d’El País.
En tot cas, la ministra s’ha ratificat en la voluntat del govern de dur a terme les conclusions del Consell d’Estat i s’ha compromès a iniciar una roda de contactes amb els grups parlamentaris. Això sí, també ha dit que en parlaria amb els propietaris dels mitjans, la qual cosa reflecteix les batusses que hi ha dins del mateix govern.
En els propers dies, quan tinguem la primera reunió, constatarem qui ha acabat guanyant, si la ministra Pajín o el ministre Jaúregui.