Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Manifestació a 2/4 de 6 contra aquesta reforma de pensions

A dos quarts de 6, als Jardinets de Gràcia, convocatòria de la manifestació a Barcelona que convoca la CGT i d’altres sindicats com a cloenda de la jornada de vaga […]

Joan Tardà
Joan Tardà 27/01/2011

A dos quarts de 6, als Jardinets de Gràcia, convocatòria de la manifestació a Barcelona que convoca la CGT i d’altres sindicats com a cloenda de la jornada de vaga general.

Hi serem i ens manifestarem de la mateixa manera que Esquerra sempre ha estat al costat de les mobilitzacions convocades per la resta de centrals sindicals de classe d’acord amb la diversitat d’afiliacions sindicals existents en l’àmbit independentista i republicà.

Altrament, estem convençuts que la mobilitzacions, totes les mobilitzacions, són claus i imprescindibles per aturar el procés que pretén afeblir el sistema públic de pensions a través d’una reforma governamental al dictat de la necessitat de satisfer les apetències dels capitals.

A l’espera de conèixer el contingut del projecte de llei que demà aprovarà el Consell de Ministres, cal tenir present que el text del govern espanyol serà un avantprojecte, la qual cosa significa que encara trigarà de vint a trenta dies a arribar al parlament. Aleshores, s’iniciarà el debat parlamentari, la qual cosa comporta la necessitat d’intensificar les mobilitzacions.

El posicionament d’Esquerra ha estat clar i contundent: reformes per garantir la sostenibilitat del sistema sí. I de propostes n’hem fet i en continuarem fent durant el tràmit parlamentari, però sense posar en qüestió els drets socials i l’equitat del sistema.

Es per això que, més enllà de les diferències legítimes mantingudes per les diferents centrals sindicals i/o partits polítics de l’esquerra catalana arreu dels PPCC, allò que ens uneix és la importància de la presa de consciència del que ens juguem, actitud que s’ha de traduir de forma col.lectiva també al carrer. I junts!