Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Les ofenses d’Intereconomía a Marina Geli projectades i debatudes al Congrés

Dimecres vinent la ministra d’Igualtat Bibiana Aido compareixerà a instància d’Esquerra i haurà de donar explicacions sobre quines mesures pensa emprendre el govern espanyol davant dels insults emesos en un […]

Joan Tardà
Joan Tardà 12/06/2010

Dimecres vinent la ministra d’Igualtat Bibiana Aido compareixerà a instància d’Esquerra i haurà de donar explicacions sobre quines mesures pensa emprendre el govern espanyol davant dels insults emesos en un programa d’aquesta televisió contra la Consellera de Sanitat Marina Geli.
Tal com ja és conegut, en un programa de debat polític d’aquesta cadena, un tertulià anomenat Eduardo García Serrano va qualificar la nostra Consellera de “zorra repugnante”, “guarra”, “puerca” arran del fet que la Conselleria ha promogut l’edició d’un web d’educació sexual.

Més enllà de la gravetat del contingut dels comentaris, copsa la impunitat amb què foren emesos ja que cap dels seus companys de tertúlia (ni tan sols qui exerceix com a director del programa) va mostrar cap mena d’oposició; ans al contrari, reien i assentien.

La Conselleria de Salut ja ha anunciat que endegarà accions legals, però és evident que no n’hi ha prou. Perquè el que cal és una resposta política, atenent al fet que no deixa de ser un exemple més (ja n’hi ha prou!) de la permanent voluntat d’anar normalitzant i socialitzant (aquesta és la raó d’existir d’aquesta cadena) alguns dels conceptes troncals històricament destil•lats pel feixisme espanyol, com ara el menyspreu a la dignitat humana, el masclisme violent i l’odi a la catalanitat. Idees, totes tres, que convergeixen impúdicament en el pensament i opinió d’aquesta persona, per a la qual l’acció de la Consellera Geli està orientada a “fabricar degenerados”.

Però el govern espanyol no pot fer veure que no passa res. Existeix una legislació (Llei de l’Audiovisual) que garanteix l’honor i prohibeix la discriminació de gènere, raó per la qual exigirem que obrin un expedient sancionador (la multa pot arribar a ser de fins un milió d’euros).

I li pertoca a la Ministre d’Igualtat ser-ne el catalitzador. En un context de compromís polític del seu Ministeri en favor de la superació de la xacra de la violència de gènere (que no disminueix, ans al contrari), havent publicitat i endegat també programes educatius en pro de la igualtat, i situades, totes les administracions, en el desplegament de la legislació encarada cap a fer realitat la mateixa igualtat, amagar el cap sota l’ala no tindria perdó.

Esquerra ha sol•licitat que el mateix dimecres, i abans de respondre a les preguntes i exigències d’Esquerra, es projecti en la mateixa Comissió el video del programa, demanda que, altrament, ha estat acceptada per la presidenta, l’ex-ministra de Cultura Carmen Calvo.