Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

La independència no serà pacífica

Llegint avui el diari ensopego amb aquesta notícia: L’exministre pel PSC a Madrid, en Celestino Corbacho ha amenaçat els ciutadans de Catalunya tot dient, premonitòriament, que la independència del nostre […]

Toni Fernandez 06/10/2010

Llegint avui el diari ensopego amb aquesta notícia: L’exministre pel PSC a Madrid, en Celestino Corbacho ha amenaçat els ciutadans de Catalunya tot dient, premonitòriament, que la independència del nostre país no serà pas pacífica. En Joan Laporta, molt encertadament, ja l’hi ha replicat, però jo em demano qui seria responsable de la violència que en Corbacho vaticina? No ho seran pas´, penso jo, els qui lluitem, democràticament, per la llibertat política i econòmica de Catalunya i creiem en la defensa –ferma- del dret a decidir.

Més aviat m’inclino per pensar que l’exministre ens alerta que la gent de la seva corda, o sigui, els espanyols d’aquí i d’allà, no acceptarien democràticament la separació amistosa de Catalunya i Espanya. Això ens ha de sorprendre? Els catalans ja estem avesats a la històrica hostilitat hispànica. Potser això sorprendria més la resta del món, que veuria com un estat, suposadament civilitzat i modern, presentaria un comportament visceral i tercermundista envers les reivindicacions democràtiques de més llibertat d’una majoria de catalans.

D’altra banda, també em demano què passaria si això que ha dit en Corbacho ho digués un dirigent independentista, o qualsevol altre polític català? No li aplicarien fins i tot la Llei de Partits per incitar a la violència, a banda de tota la còlera i la fel que abocaria la caverna mediàtica sobre el tema? Us ho acabeu d’imaginar, això?