Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La ILP Televisió sense Fronteres, dimarts dia 11 al Congrés

|

- Publicitat -

La voluntat de 650.650 ciutadans signants de la Iniciativa Legislativa Popular endegada per Acció Cultural del País Valencià per una “Televisió sense Fronteres” arriba finalment el proper dimarts (dia 11) al plenari del Congrés dels Diputats. Tal com sabeu prou bé, es reclama al govern espanyol signant de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries l’aplicació del dret de la ciutadania dels territoris lingüístics de les llengües catalana, basca i gallega a accedir als canals de televisió que hi emeten.
Durant anys, els diversos governs espanyols i autonòmics del País Valencià han pretès que la televisió pública dels PPCC tinguessin totes les dificultats i més per normalitzar-se. De fet, en el cas del País Valencià, l’arribada i consolidació de TV3 fou i ha estat, fins al dia d’avui, fruit només de la voluntat popular. En els darrers temps, el setge a TV3 al País Valencià encara s’incrementà més: accions judicials, tancament de repetidors (de fet, el govern valencià afirma que si no es volen tancar que no es faci, però que cada 15 dies, multa de 60.000 euros, raó per la qual Acció Cultural ja suma 1 milió d’euros i propietats embargades).
Desgraciadament, PP i PSOE coincidiren i molt. Encara recordo les paraules en seu parlamentària del Joan Clos quan era ministre en resposta a Agustí Cerdà en què deia que el projecte de llei de la televisió digital terrestre possibilitaria ho permetria si s’establia un conveni de reciprocitat entre les dues Generalitats. Es va signar, però el govern espanyol no va complir i no modificà el Real Decreto del Plan Territorial estatal de la TDT. De fet, Teresa Fernández de la Vega (valenciana!) s’hi va negar.
Com també fou la capdavantera a l’hora de bloquejar la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular una vegada entrada en el registre del Congrés. Si no hagués estat així, hi hagués hagut prou temps per debatre-la en la passada legislatura. Però la legislatura va cloure sense haver estat debatuda, bo i sabent les moltes possibilitats que hi havia que la correlació de forces en la següent legislatura fos diferent i favorable al PP.
Amb tot, com que les ILP no decauen en acabar-se la legislatura, dimarts vinent arriba al plenari. Desconeixem a hores d’ara quina serà la posició del PP. El PSOE, ara, hi votarà a favor. Ara, sí!
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut