Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Jo vull L’Hermitage!

“Sra. Colau, els pobres no sols necessitem pa, també estem famolencs de cultura”

Mercè Recio 29/01/2020
Imatge d'Arxiu / Europa Press

Sra. Colau, els pobres no sols necessitem pa, també estem famolencs de cultura, deixi que li expliqui una història, jo vaig ser desnonada, perquè un alcalde tossut i visionari va voler fer una cosa gran que canviaria la seva Ciutat, la meva Ciutat. Jo ho vaig entomar i la recompensa va ser una ciutat oberta al mar i al món, i el vaig tornar a votar. Les coses importants requereixen sacrificis no cops d’efectes a què Vostè sovint ens té acostumats.

Al barri de la Barceloneta que com pot suposar conec bé no li farà cap mal tenir un Museu de renom internacional, al barri la qual cosa li fa mal són els pisos turístics, els habitatges d’1/4 de pis ara a lloguers desorbitats, el turisme de garrafa, els 400 manters del passeig de Borbó i un Port Olímpic amb negocis de dubtosa reputació on millor no passejar de nit., Això és el que degrada el barri i això és el que Vostè en els cinc anys que porta a l’alcaldia no ha pogut o sabut gestionar.

Creu que és just que els catalans paguem la seva mala gestió renunciant a un Museu internacional al qual no podrem accedir si no podem viatjar?

Sincerament Sra. Alcaldessa no m’ha donat motius per esperar gran cosa de Vostè, està desaprofitant una oportunitat que beneficiària a un barri amb una degradació a la qual Vostè hi ha contribuït amb la seva manca d’intolerància perquè no saber gestionar un problema?

Sra. Alcaldessa Vostè viu dels assoliments aconseguits pels seus predecessors, als quals no té cap problema per fer retrets, però cregui’m d’aquí a tres anys quan ja no hi sigui, serà recordada com l’alcaldessa que portava samarretes amb frases de Tweet i que havia viscut totes les vicissituds pròpies i alienes, en fi peculiar a una ciutat com Barcelona.

Vostè sovint confon la fraternitat, amb l’estupidesa i no tinc cap problema si és una decisió personal, però sap d’aquest tipus d’estupidesa sempre hi ha algú que en treu profit i torno a repetir si el cost és personal res a dir al respecte, però quan el cost és polític aquí s’han de mesurar les decisions i les respostes, la ciutat no és només de Vostè per fer el que vulgui segons els seus criteris.

Les conseqüències de no saber aprofitar una ocasió, sempre dona peu a què un altre en tregui profit., Avui la seva col·lega la Sra. Andrea Levi des de Madrid ha aprofitat l’ocasió “Madrid és una ciutat abierta al arte y a la cultura que dará la bienvenida al Museo Hermitage”. Sra. alcaldessa Vostè quina aspiració té per nosaltres ser el pati de darrere de casa seva, petit i fosc això sí molt fraternal i de ‘bont rotllo’, no s’enfadés qui no toca!

Doncs no, jo no hi estic d’acord amb els seus raonaments i vull saber els veritables motius i a ser possible, jo vull L’Hermitage!