Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Encara no sé a qui votaré. I tu?

Doncs sí. Encara no ho sé. I pel que he comprovat, és un dubte força estès entre amics i companys que també són independentistes com jo. El dubte es converteix […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 22/10/2012

Doncs sí. Encara no ho sé. I pel que he comprovat, és un dubte força estès entre amics i companys que també són independentistes com jo. El dubte es converteix en ràbia quan veig com al País Basc les dues forces polítiques autòctones, basques 100%, per entendre'ns, són la primera i segona força a poca distància entre elles.

Això em fa pensar que, si hi hagués hagut una candidatura única, el meu dubte de ben segur que avui no existira, i dedueixo que també els passaria el mateix a tots els independentistes.

El dia 24 l'ANC farà públic un comunicat on explicarà el seu posicionament. Potser em convencen. Potser em facilitaran la feina. Potser davant del meu dubte oceànic els faré cas pel sol fet de no seguir-me trencant el cap.

I què és el que em preocupa tant? Per què no ho tinc clar? Doncs perquè…

Si voto a CiU està clar que dono suport al President Mas. Crec que el que ha fet és històric. Quan dic històric no em refereixo tant al contingut sinó a que CiU per fi tombi tan clarament cap a les 'estructures d'Estat'. Penso que si CiU baixa o no té majoria absoluta, potser ells mateixos s'acollonen i tiraran en darrera el discurs sobiranista. I no pot ser, perquè els necessitem per a la independència.

Si voto ERC, hi ha el perill que CiU baixi. Si ERC puja però CiU també i CiU té majoria absoluta ERC poc hi tindrà a fer. Però potser CiU puja però no té majoria absoluta i l'aliat necessari serà en Junqueras. Motiu pel qual li donaria el meu vot.

Si voto a SI tinc clar que donaré el meu vot als hooligans del parlament. No em desagrada del tot. Tinc clar que ells han aconseguit crear agenda política a Catalunya. Això té un mèrit impressionant i més tenint en compte que són 3 escons. Però el toc hoolingan no em convenç. Tampoc m'asseguro que tinguin representació. Dubto que CiU pactés amb ells si no tenen majoria absoluta, abans ho farien amb ERC. Seria un vot inútil?

Si voto a la CUP tinc clar que voto independència però també voto en contra el sistema actual, almenys aquesta és la seva imatge. És un vot revolucionari però no tinc massa clar cap on ens portaria. S'ha demostrat amb SI que sang nova al parlament va molt bé. Però tampoc m'asseguro que tinguin representació, tampoc m'asseguro que ho sàpiguen fer bé ja que no hi han sigut mai i, tal vegada, tampoc em sento còmode amb el seu tarannà tant d'esquerres. M'identifico més amb l'ideari liberal d'esquerres d'ERC, a favor de la petita i mitjana empresa i la petita propietat privada.

En fi… encara no ho sé. I tu?