Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Els republicans i el trident pervers de lleis espanyoles: 3r. noves mesures antiterroristes

«Todo el que proteste será un criminal […] Cualquiera que se resista, un terrorista será». No sé si recordeu aquest fragment d’una cançó de La Polla Records, però  crec que […]

Joan Tardà 01/04/2015

«Todo el que proteste será un criminal […] Cualquiera que se resista, un terrorista será». No sé si recordeu aquest fragment d’una cançó de La Polla Records, però  crec que reflecteix de totes totes el que PP i PSOE ha acordat i pactat amb les noves mesures antiterroristes. Perquè, com molt bé recorda Amnistia Internacional, el respecte als Drets Humans no és un obstacle per a la seguretat. Al contrari, és el camí per aconseguir-lo.
El que és inacceptable és que es violin els Drets Humans en una suposada lluita antiterrorista, tot negant fins i tot el debat de les causes dels orígens de la violència. Perquè ningú no pot negar que si la població mundial tingués garantida l’alimentació, l’habitatge, l’accés a l’aigua i l’educació, de terrorisme no n’hi hauria. Evidentment ens provoca fàstic i indignació el terrorisme jihadista. I cal combatre’l, però també cal tenir en compte el que ha reflectit el relator de NNUU, que ha deixat ben clar que solament pot admetre’s el concepte de terrorisme quan existeix intencionalitat , propòsit i les organitzacions són declarades  com a terroristes per les convencions i els protocols internacionals.
En canvi, el que ha fet el PP i PSOE (aprofitant l’alarma social generada pel  jihadisme)  ha estat legalitzar un concepte expansiu de” terrorisme”. La dreta nacionalista espanyola  ha  associat perversament el concepte terrorisme a delicte greu contra la vida, la llibertat, el patrimoni, els recursos naturals, etc… amb la voluntat de “subvertir el  orden constitucional”.
Ah! Els catalans ens donem per avisats!  (i per amenaçats)