Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El tret per la culata

Llegeixo aquest matí que els socialistes estan pensant a fer coincidir les eleccions espanyoles amb les catalanes amb la idea de fer pujar la participació i el vot espanyolista. Els […]

Toni Fernandez
Toni Fernandez 21/09/2009

Llegeixo aquest matí que els socialistes estan pensant a fer coincidir les eleccions espanyoles amb les catalanes amb la idea de fer pujar la participació i el vot espanyolista.

Els socialistes treuen a les eleccions espanyoles més vots que no pas a les catalanes, però seria interessant poder comprovar què passaria si hi hagués coincidència de dates i campanya per a uns comicis catalans i espanyols. Podria ser que l’electorat català, generalment passiu, es mobilitzés encara més si les eleccions es fessin en clau Catalunya-Espanya, i amb grans dosis d’espanyolisme ranci i caspós, allò que fa que precisament augmenti el vot en clau més catalana.

Evidentment, perdríem el caràcter propi i nacional de les nostres eleccions ‘autonòmiques’, però algú té por de fer aquest salt si els espanyols ens amenacen amb fer aquest pas? Què passaria amb l’ànima dual del PSC (essencialment espanyolista) si aquest fos el cas? Qui sortiria guanyant, Mr Jekyll o Mr Hyde? Una situació com aquesta encara tensaria més la corda entre els sectors catalans i els espanyols del PSC, i seria encara més factible una ruptura d’aquest partit i el naixement d’un partit socialista veritablement català, aquest sí, no pas com el que hem patit fins ara al nostre país. Uns socialistes que no diguin que és il·legal demanar democràticament l’opinió dels ciutadans. Uns socialistes que defensin arreu els interessos dels seus electors.

Ja va bé que es treguin la careta , aquests espanyols del PSOE-PSC. Jo sóc partidari que les coses, com més clares millor. Així tothom sabrà a qui vota, en un futur. Au va, que encara ens hi faran un favor!