Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

CCOO i UGT passen dels qui lluitem contra retallades i alhora contra espoli. Han de rectificar!

El dia 16 de gener a la seu d’Esquerra, es va celebrar una reunió de la direcció del partit amb el capdavanters de CCOO i UGT de Catalunya. El motiu […]

Joan Tardà
Joan Tardà 11/06/2012

El dia 16 de gener a la seu d’Esquerra, es va celebrar una reunió de la direcció del partit amb el capdavanters de CCOO i UGT de Catalunya. El motiu de la reunió fou explicar als republicans la proposta de celebració d’una consulta popular sobr les retallades que està duent a terme el Govern de Catalunya. En acabr la reunió, Oriol Junqueras en nom d’Esquerra va manifestar que s’havia transmès a les dues organitzacions sindicals la necessitat d’incorporar en el debat ciutadà, a més, la necessitat d’incrementar els ingressos i inversió pública “per garantir el teixit industrial, la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la reactivació econòmica”, la qual cosa obliga a tenir present l’espoli fiscal que pateix el país per part de l’Estat espanyol.

La reunió fou qualificada de molt profitosa en la mesura que es coincidia amb la voluntat política i objectius d’Esquerra d’acabar amb les retallades i amb l’espoli (dit ras i curt). De fet, el mateix Junqueras va manifestar a la premsa (textual): “Ens hem emplaçat a estudiar la proposta de pregunta de la consulta que plantegen els sindicats i introduir conceptes com ara espoli i dèficit fiscal”.

Gallego y Alvarez també van parlar aquell dia des del faristol de la seu d’Esquerra i van dir que estaven predisposats a incloure la demanda republicana. No obstant, ara ens assabentem que els sindicats CCOO i UGT pensen recollir signatures per tal de preguntar a la ciutadania si “creu que l’acció del Govern de Catalunya ha de donar prioritat a les polítiques d’educació, sanitat i benestar social per garantir aquests drets bàsics i complir amb l’Estatut d’Autonomia”.

On és la segona part de la pregunta? No hi falta res? Sí, hi manca l’espoli. Una pregunta escapçada, deliberadament escapçada, que exclou i expulsa els milers de ciutadans d’esquerres que lluitem contra el desballestament de l’estat del benestar i en contra de la regressió dels drets socials, però també en contra d’un Estat espanyol que ens ofega econòmicament.Evidentment, Pere Navarro ha manifestat el suport del PSC. Doncs… potser que rectifiquin o que s’ho facin tot solets.