Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

[Vídeo] Torna l’A por ellos: policies espanyols agredeixen una dona de Gibraltar onejant la rojigualda

Una dona de Gibraltar ha estat agredida verbal i físicament per agents de la policia espanyola en una manifestació convocada pels sindicats per tal de demanar l’equiparació salarial amb altres […]

Redacció 16/08/2018
Una captura de pantalla del vídeo/ Twitter @Berlustinho

Una dona de Gibraltar ha estat agredida verbal i físicament per agents de la policia espanyola en una manifestació convocada pels sindicats per tal de demanar l’equiparació salarial amb altres cossos policials. Allò que ha estat més qüestionat ha estat que se celebrés a les portes de la frontera amb Gibraltar (s’ha entès com un missatge més aviat polític) i el que el diari andalús ‘La Tribuna Hoy’ -que ha avançat la informació- ha descrit com una “manifestació amb grans banderes d’Espanya i l’esperit de l’A por ellos” i “crits pseudopatriòtics”.

Els fets haurien succeït quan una dona anava cap a Gibraltar amb un cotxe amb matrícula d’aquest territori. La dona hauria hagut d’escoltar insults i improperis contra ella i -en el moment que un home llança una puntada de peu contra la porta del cotxe i li etziba un  “puta”- frena, baixa del cotxe i hi planta cara. És aleshores quan els agents de la policia espanyola la redueixen de manera molt violenta.