Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

[Vídeo] Quan ‘Polònia’ deixa de ser una sàtira

Els diputats d’ERC al Congrés espanyol, Gabriel Rufián i Joan Tardà, han reaccionat a la paròdia que ‘Polònia’ va fer d’ells a TV3, on els actors Ivan Labanda i Cesc […]

Redacció
Redacció 18/11/2018
Una captura de pantalla del vídeo de Rufián i Tardà

Els diputats d’ERC al Congrés espanyol, Gabriel Rufián i Joan Tardà, han reaccionat a la paròdia que ‘Polònia’ va fer d’ells a TV3, on els actors Ivan Labanda i Cesc Casanovas els imitaven versionant la cançó ‘Malamente’ de Rosalía sota el títol de ‘Lentamente’. El gag pretenia criticar de manera satírica l’aposta dels republicans d’alentir la implementació de la República catalana, i les seves crides a ampliar la base i evitar la via unilateral.

Avui, Gabriel Rufián ha publicat un vídeo a Twitter on se’l veu -juntament amb Tardà- imitant la cantant de Sant Esteve de Sesrovires davant un centre cultural flamenc. Un fet que alguns han aplaudit pel seu sentit de l’humor però que altres han retret als polítics d’ERC, considerant que haurien de reflexionar seriosament sobre la crítica que es desprèn del gag de Polònia i no assumir -deixant de banda els milions de catalans que exigeixen la implementació immediata de la República- que cal anar “lentamente” cap a la independència.