Dissabte, 31 d'octubre de 2020 - Edició 828
La República

[Vídeo] Mossos persegueixen una menor independentista per agredir-la quan no feia res

La vaga general del 21 de febrer segueix sent notícia, especialment per les imatges que es van compartint a les xarxes socials. Una d’elles ha estat una publicació d’avui i […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 22/02/2019
Pla general d'agents antidisturbis dels mossos retirant manifestants de la calçada de l'autopista AP-7 a l'Ampolla. Imatge del 21 de febrer de 2019. (horitzontal)

La vaga general del 21 de febrer segueix sent notícia, especialment per les imatges que es van compartint a les xarxes socials. Una d’elles ha estat una publicació d’avui i correspon a una de les actuacions que va fer la brigada antidisturbis dels Mossos d’Esquadra.

Al vídeo es pot veure com un grapat d’agents comença a córrer fins a trobar una menor d’edat de 17 anys acompanyada dels seus pares que ja marxava d’una de les concentracions. Amb força i virulència l’arrosseguen fins a una tanca. La seva mare va rebre un cop de porra per intentar treure la seva filla del mur que havien fet els agents. El seu pare també va rebre cops en intentar defensar-la.

Tant els testimonis allà presents com els seus pares asseguren que la noia no tan sols no havia fet res sinó que en aquells moments ja estava abandonant la zona. Els fets van passar després del tall de l’AP-7 que es va fer a l’Ampolla, al Baix Ebre.

La República ha parlat amb els pares de la menor. Han explicat que ja han parlat amb CDRs per valorar la possibilitat de denunciar els fets. La noia va quedar “molt espantada” per una situació tan violenta. Segons la família, la mare “va volar pels aires amb un cop de porra” i el pare va rebre també garrotades quan intentaven interposar-se ajudar la noia. Expliquen que van sentir “molta frustració” per no poder fer res i que els Mossos van identificar la menor. Tanmateix, demanen que si hi ha algú que té fotos o imatges del moment on es vegi amb més claredat l’agressió que va patir la seva filla que els hi facin arribar, ja que els serà de gran ajuda.

Relacionats