Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

[Vídeo] Hollywood ja va gravar el 1979 el final pel ‘Valle de los Caídos’ que el Gobierno no s’atrevirà a executar

L’exhumació de les restes de Francisco Franco del ‘Valle de los Caídos’ que vol dur a terme el Gobierno espanyol és un dels temes de més actualitat tant als mitjans […]

Redacció 23/08/2018
Una captura de pantalla del film

L’exhumació de les restes de Francisco Franco del ‘Valle de los Caídos’ que vol dur a terme el Gobierno espanyol és un dels temes de més actualitat tant als mitjans de comunicació com a les xarxes socials, on una usuària de Twitter ha rescatat una pel·lícula del 1979 en què es pot veure el final del monument pel dictador que els de Pedro Sánchez no s’atreviran a executar.

Es tracta del film ‘Jaguar lives’, protagonitzat per Joe Lewis i Christopher Lee, que -en la primera escena de la pel·lícula- tenen la missió d’evitar que la tomba del dictador exploti. Finalment, no arriben a temps i el monument construït per presoners de guerra desapareix. Un final que la immensa majoria dels catalans desitjarien pel dictador, però que sembla que l’executiu de Pedro Sánchez no farà realitat. De moment, demà -tot i l’oposició del PP i Ciudadanos- el Consell de Ministres aprovarà un decret llei per modificar la llei de memòria històrica i treure Franco del ‘Valle de los Caídos’.