Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

[Vídeo] Així rep Lleida la ‘Vuelta ciclista a España’ en nom dels presos polítics i els exiliats

La ‘Vuelta ciclista a España’ ha arribat a Catalunya dues setmanes després del seu inici, quan algunes persones s’han concentrat per fer més visibles les reivindicacions polítiques del republicanisme. Aprofitant […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 13/09/2018
Una imatge d'arxiu de 'La Vuelta'/ Twitter @Lavuelta

La ‘Vuelta ciclista a España’ ha arribat a Catalunya dues setmanes després del seu inici, quan algunes persones s’han concentrat per fer més visibles les reivindicacions polítiques del republicanisme.

Aprofitant la visibilitat d’aquest esdeveniment esportiu, diversos ciutadans s’han reunit a la línia de meta de la divuitena etapa de ‘La Vuelta’ (a Lleida) amb estelades, pancartes per la República Catalana, cartells on es demana obrir les presons o llaços en solidaritat als presos polítics i exiliats. En un moment, fins i tot, tots han demanat a l’uníson la llibertat pels presos polítics; tal com ha enregistrat la revista ‘La Ciutat de Lleida’.

En l’etapa de demà, els ciclistes passaran per Balaguer, Cubells i la Seu d’Urgell (on es preveu que tinguin la mateixa rebuda) per acabar a Andorra.