Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Un famós català es converteix en Ministre de Youtube del Salvador

El president del país de centreamèrica, Nayib Bukele, el nomena a través de les xarxes

Gerard Sesé
Gerard Sesé 18/06/2019
Nayib Bukele, president del Salvador

Fa poc més de dues setmanes, el jove polític de 37 anys Nayib Bukele es convertia en el nou president del Salvador, país de Centreamèrica.

Una de les primeres coses que ha cridat més l’atenció de la seva manera de governar és l’ús constant de les xarxes socials, especialment el Twitter. Fins i tot, ha arribat a acomiadar funcionaris amb un tuit en lloc de fer-ho pels canals convencionals.

L’addicció a Twitter de Bukele el porta a fer bromes a través del seu perfil oficial amb personatges influencers o youtubers de renom. Ha estat el cas del català Raúl Álvarez Genes, conegut com a AuronPlay, que té més de 16 milions de subscriptors a YouTube.

En una piulada, el president del Salvador proclamava ‘Ministre de Youtube’ al badaloní i, aquest, seguint-li la broma, acceptava l’oferta.

Tot va començar quan AuronPlay donava la raó a Bukele amb un “així es fa president, mà dura” després que un altre influencer es queixés que El Salvador no li pagava uns bitllets d’avió per a visitar el país, tot en to d’humor. La resposta de Bukele, doncs, va ser nomenar el català el seu ministre de Youtube.

Relacionats