Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

Un economista expert en anàlisi de dades desmenteix amb xifres les sis acusacions més comunes contra l’independentisme

L’economista expert en anàlisi de dades, Joe Brew, ha publicat a Twitter un fil en què desmunta amb xifres les sis acusacions més comunes contra l’independentisme ja que -segons ell- […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 25/09/2018
Un unionista espanyol ensenya una navalla amb actitud provocativa

L’economista expert en anàlisi de dades, Joe Brew, ha publicat a Twitter un fil en què desmunta amb xifres les sis acusacions més comunes contra l’independentisme ja que -segons ell- “les dades les desmenteixin totes”. Per començar, nega que el sobiranisme es pugui definir com un moviment insolidari i afirma que els independentistes “estan més a favor de reduir la desigualtat” que els unionistes. D’altra banda, desmenteix que els independentistes siguin majoritàriament de dretes i apunta que “els independentistes s’autoubiquen més a l’esquerra” i “els unionistes més a la dreta”.

Sobre les acusacions de xenofòbia que sol rebre el republicanisme, Joe Brew admet que es tracta d’una qualitat “difícil de quantificar” però assegura que les millors dades que tenim sobre la xenofòbia, que són “les actituds sobre la immigració”, “demostren que els unionistes catalans són més xenòfobs que els independentistes”. Pel que fa al fet que “molts polítics acusin l’independentisme de ser antidemocràtic”, Brew assenyala que “les dades sobre preferències polítiques mostren el contrari”: “els partidaris de la independència prefereixen la democràcia; els unionistes també, però menys”.

L’expert en anàlisi de dades també critica que el moviment independentista hagi estat titllat d’homòfob ja que, segons ell, “les dades indiquen que els independentistes són més partidaris dels drets dels homosexuals que els unionistes”. I, per últim, sobre la ignorància que se li vol atribuir als republicans per part de l’espanyolisme, Brew diu que l’independentisme està molt més informat que l’unionisme. “La gent que admet no estar gens informada de la política dóna molt més suport a l’unionisme. A Catalunya, com més informat, més independentista”, escriu.

Relacionats