Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

On són les dones? La foto de la inauguració de l’any judicial espanyol que fa olor de testosterona rància

El Rei espanyol, Felipe VI, ha visitat avui el Palacio de Justícia i ha estat rebut pel president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes. […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/09/2018
Felipe VI al Saló de Plens del Palau de Justícia

El Rei espanyol, Felipe VI, ha visitat avui el Palacio de Justícia i ha estat rebut pel president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes. Avui s’inaugurava l’any jurídic espanyol amb foto de família inclosa. La imatge (adjuntada més avall) no genera cap dubte sobre la masculinització de les altes esferes de la justícia espanyola: cap dona.

També hi havia el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas i altres homes que han omplert les fotografies que ha penjat la casa reial al seu web.

Un flaire a testosterona rància que, malauradament, fa venir a la memòria sentències de la justícia espanyola com les de la Manada, que va descartar la violació i es va condemnar per “agressió sexual”. Té un problema d’excés de masculinització la justícia espanyola?

Declaracions hostils del president del TS contra Europa

La qüestió catalana ha centrat els discursos d’obertura de l’any judicial. El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha afirmat davant del Rei que “quan la Constitución resulta colpejada no pot renunciar a defensar-se, ja que això comportaria renunciar a la defensa dels seus principis i del mateix Estat, que és democràtic i de dret”.

Durant la seva intervenció, Lesmes ha fet també referència a les traves posades per Alemanya, Bèlgica, Suïssa o el Regne Unit per tramitar les ordres de detenció dels líders independentistes exiliats. El president del Suprem ha lamentat que hagin interpretat “de manera unilateral” els conceptes jurídics, el que ha provocat “la generalitzada percepció d’una irremissible pèrdua de virtualitat de certs instruments de cooperació judicial” basats en la confiança mútua. “Malgrat les dificultats, la nostra justícia salvaguardarà la Constitución”.

El Rei al costat dels membres de la Sala de govern del TS

El Rei al costat dels membres de la Sala de govern del TS