Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Més de 56.000 firmes perquè Franco sigui enterrat a la Sagrada Família

Tabarnia va començar com una broma estúpida i va acabar convertint-se en una reivindicació patriòtica del nacionalisme espanyol més recalcitrant. Ara, una nova idiotesa ha passat sobrepassat els límits de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 04/10/2018

Tabarnia va començar com una broma estúpida i va acabar convertint-se en una reivindicació patriòtica del nacionalisme espanyol més recalcitrant. Ara, una nova idiotesa ha passat sobrepassat els límits de la broma i s’ha convertit en viral i, fins i tot, alguns ho han cregut possible.

Un usuari anomenat Hannibal Smith ha creat a la famosa plataforma de petició de firmes Change.org una sol·licitud titulada “Petición para enterrar a Franco en la Sagrada Familia”. L’argument amb què justifica el prec és senzill: “En agraïment a Catalunya, la resta d’Espanya cedirà el cos de Franco per ser enterrat a la Sagrada Família”. A més, interpel·len directament al Gobierno d’Espanya, el PP, el PSOE i Ciudadanos.

La petició a tres quarts de sis de la tarda d’avui ja ha superat les 56.000 firmes i segueix creixent a un ritme vertiginós.

El requeriment a Change.org també ha rebut molts comentaris, tots a favor com “Barcelona fue una ciudad que adoraba a Franco y le recibía como a un gran y carismático líder” o un altre que afirma “Me parecería muy adecuado”.