Diumenge, 17 d'octubre de 2021 - Edició 1179
La República

Les pel·lícules en les que s’han inspirat els escamots de Ciudadanos

Aquesta nit un escamot ha tret els llaços grocs de La Bisbal d’Empordà. El grup format per una vuitantena de persones ha volgut “netejar poblacions amb un alt índex de […]

Redacció
Redacció 29/08/2018
Pla general de l'equip de neteja / ACN

Aquesta nit un escamot ha tret els llaços grocs de La Bisbal d’Empordà. El grup format per una vuitantena de persones ha volgut “netejar poblacions amb un alt índex de plàstic groc”. La seva estranya indumentària ha suscitat divertides reaccions a les xarxes, on s’han trobat símils d’aquest inquietant grup amb diverses pel·lícules de moda. Us mostrem a continuació quatre films que poden haver servit d’inspiració a l’hora de triar la indumentària de l’escamot de neteja.

 

El naixement d’una nació (David Griffith, 1915)

El film és una història èpica que narra el sorgiment dels Estats Units com a nació. L’obra magna del cinema mut va ser durament criticada per la seva apologia del Ku Klux Klan. La pel·lícula narra la història de dues famílies durant els cinquanta anys posteriors a la Guerra de Secessió americana. Podem comprovar les similituds entre els braus voluntaris d’ahir i els racistes americans.

 

E.T. (Steven Spilberg, 1982)

La famosa pel·lícula del director d’Indiana Jones també pot haver inspirat als escamots que vetllen per la nostra higiene pública. Com veiem a l’escena superior, els metges que investiguen el simpàtic alien vesteixen igual que els valents voluntaris unionistes. Potser ens torbem davant d’un grup fanàtic del director i productor americà.

 

Breaking Bad (Vince Gilligan, 2008)

Després de dures discussions, la redacció es decanta per aquesta escena de Breaking Bad com la musa de l’acció d’ahir a La Bisbal de l’Empordà. Com es pot apreciar els voluntaris “higienistes” vesteixen exactament igual que els narcotraficants i químics de la sèrie. Esperem, però, que no actuessin sota l’efecte de cap narcòtic.

 

Todo lo que siempre quiso saber sobre el sexo y nunca se atrevió a preguntar (Woody Allen, 1972)

Enmig de la didàctica del sexe que ofereix Allen, trobem una escena que pot haver inspirat cromàticament els voluntaris que actuaren ahir. Tal com es veu, el color i l’ambient de camaraderia és igual en els dos casos. La redacció espera que en el cas real, no fossin simplement peons expulsats d’un cilindre sense més motiu que el plaer d’un ens superior.