Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

La sorprenent (i senzilla) tàctica d’un jove de Mallorca per estafar 330.000€ a Amazon

El noi de 22 anys ha perpetrat l’engany a Europa més gran que mai ha patit la multinacional de la venda per Internet

Redacció 12/09/2019

L’estafa més gran que ha patit Amazon a Europa l’ha perpetrat un jove de 22 anys que viu a Mallorca i amb una senzilla i sorprenent estratègia: tenir un bon grapat de sorra.

La tàctica de l’engany consistia a comprar productes de gran valor. Un cop rebuts, el post adolescent usava l’opció flexible de devolució que ofereix la companya nord-americana. Els articles es poden retornar amb un termini d’uns 15 a 30 dies.

Però les caixes que retornava no contenien l’article comprat. El jove pesava la caixa abans d’obrir-la i després, a l’hora de fer la devolució, l’omplia de sorra i, així, es quedava els productes.

Un cop acceptada la devolució per Amazon, el jove reemborsava els diners i, després, a més, venia tot allò que havia “comprat”.

L’autor ha estat detingut juntament amb els seus pares, acusats de ser còmplices per signar els paquets que arribaven a casa seva.

En total, ha aconseguit fer-se amb 330.000 euros gràcies als articles del gegant del comerç electrònic. Sorprenent també ha estat veure com ha tardat Amazon a detectar l’estafa. No ha estat fins que al centre que té l’empresa a Barcelona van descobrir les caixes plenes de terra i van començar a investigar d’on procedien.