Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La piulada de Zaragoza que fa caure la màscara al PSC

Aquest matí, José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés dels diputats. Ha fet una piulada que explica segons ell les alternatives que té el govern de la Generalitat. O dialogar o un 155 […]

Redacció
Redacció 17/02/2019
José Zaragoza, en una sessió de la comissió d'investigació del Parlament / ACN

Aquest matí, José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés dels diputats. Ha fet una piulada que explica segons ell les alternatives que té el govern de la Generalitat. O dialogar o un 155 perpetu.

El text va en consonància amb l’entrevista que ha publicat La Vanguardia també aquest matí, on Carmen Calvo posa de manifest que el govern de l’Estat no acceptarà el dret a l’autodeterminació de Catalunya. Condició indispensable per l’executiu de la Generalitat. La renúncia a l’autodeterminació és fet contrari als estatuts fundacionals del PSC, que el reconeixien en aquests termes: “El PSC sorgit de la unificació tindrà plena sobirania en l’establiment del seu programa de govern, adequat al grau d’autonomia assolit per Catalunya en cada moment històric, en la perspectiva del ple exercici del dret a l’autodeterminació”.