Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

La matussera mentida d’El Español per alimentar la inexistent fractura social a Catalunya

Els esforços de la premsa espanyola per distorsionar la realitat del món republicà no tenen límits. Aquest cop es tracta del diari El Español, de Pedro J. Ramírez, que ha […]

Redacció
Redacció 12/09/2018
El periodista Pedro J. Ramírez

Els esforços de la premsa espanyola per distorsionar la realitat del món republicà no tenen límits. Aquest cop es tracta del diari El Español, de Pedro J. Ramírez, que ha fet servir una fotografia d’una noia en una finestra de la Diagonal per explicar que els veïns intentaven boicotejar l’acte multitudinari mentre feien sonar l’himne espanyol. Ella mateixa ho ha desmentit al cap d’unes hores a les xarxes.

”Vecinos de la Diagonal revientan la ‘ola sonora’ de la Diada con el himno de España”, així és com titulava la notícia i aquesta foto és la que ho ilustrava. Una noia asseguda mirant per la finestra la massa de manifestants.

Fotografia d’El Español

La protagonista de la fotografia en qüestió ha explicat a Twitter que ella “no ha posat l’himne” sinó que mirava la “magnífica manifestació” i que, diu, ha quedat atònita amb la “desinformació” dels mitjans. Denuncia que s’hagi fet servir la seva fotografia per manipular així.

Relacionats