Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

La CUP deixa en evidència el periodisme ‘progre’ espanyol per blanquejar el feixisme

El periodista Antonio Maestre -que treballa, entre altres mitjans, amb ‘La Sexta’ o ‘Telemadrid’- ha fet viral una piulada de novembre de l’any passat en que la CUP de Nou Barris […]

Redacció 22/08/2018
Imatge de l'atac que va denunciar la CUP/ Twitter @CUP9B

El periodista Antonio Maestre -que treballa, entre altres mitjans, amb ‘La Sexta’ o ‘Telemadrid’- ha fet viral una piulada de novembre de l’any passat en que la CUP de Nou Barris denunciava un “atac feixista” a un parc infantil de la Guineueta que havia aparegut guixat amb banderes espanyoles i pintades de ‘Viva España’. Segons la formació, es tracta d’un atac del grup ultra ‘Democracia Nacional’, “que els següents mesos han fet diverses agressions i van intentar assaltar el casal popular Tres Voltes Rebel”.

“Hay gente leída y antifascista en la CUP que sabe bien lo que es el fascismo y tendría que dar alguna clase a estos iletrados para evitarles hacer tanto el ridículo”, ha escrit Maestre, en relació al tuit de la formació. Unes paraules que han aixecat polseguera a la xarxa -on diversos usuaris han acusat el periodista de blanquejar el feixisme- i per les quals la CUP li ha recordat l’autoria de les pintades. “Si para ti porque pinten banderas de España, son buena gente y no fachas…”, li han retret.  Ell ha hagut de disculpar-se i ha esborrat el tuit.