Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

[Imatge] La samarreta ‘estelada’ amb què Catalunya competirà contra Espanya al Mundial de Robòtica

Un equip català representarà a Europa amb una samarreta ‘estelada’ -sorgida de la fusió de la senyera i la bandera europea- als First Global Challenge de robòtica que s’estan celebrant […]

Marina Bou Cabero 18/08/2018
L'equip català que representa Europa/Twitter @jordiPuignero

Un equip català representarà a Europa amb una samarreta ‘estelada’ -sorgida de la fusió de la senyera i la bandera europea- als First Global Challenge de robòtica que s’estan celebrant a la Ciutat de Mèxic. Es tracta d’una competició internacional on participen més de 160 països i en la qual Catalunya competeix com un Estat per una mala jugada d’Espanya.

Ho ha avançat el diari ‘El Món’ i el Conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró, n’ha fet una piulada a Twitter. “Catalunya competirà versus Espanya i altres països al Mundial de Robòtica Educativa que es fa a Mèxic. A la inauguració l’equip català ha desfilat sota bandera europea i amb una samarreta que fusiona una senyera catalana amb una europea”, ha escrit Puigneró.


L’any passat, la representació espanyola va ser a càrrec d’un equip català i -aquest any- l’Estat va  acceptar que també el representessin sota el nom d’Spain Team. Però una altra entitat a nivell espanyol va voler representar Espanya i -com només pot participar un equip per Estat- els Firts Global Challenge van complir el seu compromís amb l’equip català i van proposar que aquest representés Europa sota el nom de ‘Europe represented by Catalonia’.

Tot i que els espanyols van voler evitar que un equip català representés Europa retirant-se per tal que els catalans haguessin de tornar a representar l’Estat espanyol, el tir els va sortir per la culata: un altre equip català es va avançar i representa Espanya en el concurs. La jugada d’Espanya ha resultat, doncs, en dos equips catalans a la competició i un d’ells representant Europa.