Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El president de l’Asamblea Nacional Andaluza li demana a Rufián que recordi els seus orígens andalusos

El president de l’Asamblea Nacional Andaluza, Pedro Ignacio Altamirano, ha demanat públicament al número dos d’ERC al Congreso, Gabriel Rufián, que recordi que els seus orígens no són espanyols, “són […]

Redacció
Redacció 03/08/2018

El president de l’Asamblea Nacional Andaluza, Pedro Ignacio Altamirano, ha demanat públicament al número dos d’ERC al Congreso, Gabriel Rufián, que recordi que els seus orígens no són espanyols, “són andalusos”.

Recuperant una entrevista del 9 de novembre del 2016 al programa El partidazo de la COPE, on el republicà assegurava que se sentia espanyol, “Si em sento espanyol? Doncs sí, igual que em sento català, europeu i de qualsevol lloc. Estic a favor del dret a l’autodeterminació de qualsevol poble, és inherent a la meva ideologia d’esquerres”, Altamirano ha demanat que a l’hora de defensar les seves arrels recordi les andaluses.

La piulada del líder de l’ANA, tot i recollir una notícia del 2016, enllaça també amb l’entrevista que Rufían ha donat pel diari nacionalista La Razón on assegura que se sent orgullós de les seves arrels, “i no renuncio a la meva espanyolitat”.

https://www.larazon.es/lifestyle/la-razon-del-verano/rufian-estoy-orgulloso-de-mis-raices-y-no-renuncio-a-mi-espanolidad-LK19319893