Dijous, 27 de Febrer de 2020 - Edició 581
La República

El dia que Anna Gabriel va posar al seu lloc la majoria republicana al Parlament per no defallir davant dels lletrats

JxCat i ERC repeteixen avui l’episodi de discrepàncies de la setmana passada amb l’atenta mirada dels lletrats i Llarena. El fet que aquestes dues últimes figures marquin el ritme de […]

Redacció
Redacció 09/10/2018

JxCat i ERC repeteixen avui l’episodi de discrepàncies de la setmana passada amb l’atenta mirada dels lletrats i Llarena. El fet que aquestes dues últimes figures marquin el ritme de la cambra catalana ha fet recuperar una de les intervencions més recordades de l’excap de llista de la CUP-CC, Anna Gabriel, actualment a l’exili.

En aquesta intervenció, Gabriel reptava la majoria independentista a fer front als lletrats: “Agraïm la nota informativa (dels lletrats), però no afegeix res de nou del que ja sabíem. No ignorem el Tribunal Constitucional, en som perfectament coneixedores, no ignorem, assumim que aquest procés democràtic contravé els límits del TC”.

Segueix la cupaire, “som advertides i coneixedores, i això no és un límit, és un repte. Què farà la majoria d’aquesta cambra davant el requeriment d’un TC que fa advertiments penals per fer política? Us posareu al costat de la repressió i la judicialització o al costat dels qui han vingut a fer política? No hem vingut a guanyar-nos la vida, a saquejar l’erari públic ni fer un modus vivendi dels escons, venim a fer política i és el que estem suposades a fer. Sense demanar permís ni perdó”

Relacionats