Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Colau respon Quim Monzó pel seu somriure durant la concentració en rebuig dels atemptats i en surt escaldada

Ada Colau no ha pogut resistir-se i, gairebé un dia després, ha contestat un tuit de Quim Monzó que recordava un moment realment sorprenent: l’alcaldessa, rodejada d’autoritats i personalitats públiques […]

Gerard Sesé 14/08/2018
Ada Colau i Quim Monzó

Ada Colau no ha pogut resistir-se i, gairebé un dia després, ha contestat un tuit de Quim Monzó que recordava un moment realment sorprenent: l’alcaldessa, rodejada d’autoritats i personalitats públiques així com ciutadans, somrient durant una bona estona entre cares tristes, de dolor, ràbia, frustració i impotència.

Són diferents les instantànies que mostres una actitud sorprenent de Colau que, val a dir, no va ser durant tot l’acte.

Aquest ha estat el tuit viral que ironitzava sobre les paraules de l’alcaldessa, que ja ens té acostumats a posar-hi més pa que formatge, quan havia dit que va plorar diverses vegades:


No ha estat fins pràcticament 24 hores després que els assessors de Colau li deuen haver recomanat contestar, però n’ha sortit escaldada. Ella ha justificat la seva cara alegre i cofoia entre tant dolor perquè entre crits de “visca el president” i “visca el Rei” una senyora va dir “visca tothom que compartim el mateix dolor”. Una frase que, incomprensiblement, va aixecar els ànims a l’alcaldessa i la van fer somriure prominent.

Però la cosa no ha quedat aquí. L’escriptor català ha contestat la resposta adjuntant una altra foto on es veu clarament Ada Colau mirant a càmera i amb un somriure d’orella a orella. Monzó retreia així que no va ser un riure esporàdic després d’un càntic.