Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Borrell considera que els 40 anys de repressió franquista foren de “pau”

Josep Borrell, el ministre d’exteriors espanyol, ha fet una piulada aquest dimarts al matí referint-se a l’aniversari de la invasió nazi de Polònia, i ha assegurat que gràcies a la […]

Redacció
Redacció 04/09/2018
El ministre socialista, Josep Borrell, en una imatge d'arxiu

Josep Borrell, el ministre d’exteriors espanyol, ha fet una piulada aquest dimarts al matí referint-se a l’aniversari de la invasió nazi de Polònia, i ha assegurat que gràcies a la UE Espanya ha viscut ”70 anys en pau” oblidant-se, així, del règim franquista i la repressió espanyola de prop de 40 anys.

Borrell, qui participa activament a manifestacions contra l’autodeterminació del poble català de la mà de Societat Civil Catalana, i que ha escrit llibres com ‘Las cuentas y los cuentos de la independencia’, ha tornat a equiparar el republicanisme amb el règim nazi que va perpetrar l’extermini del poble jueu.

Borrell, amenaça rere amenaça

La última polèmica servida pel minsitre d’exteriors fou amb el Diplocat. Borrell va assegurar que ”no es podien prohibir” però que estarien alerta de ”les seves activitats” després que la Generalitat decidís reactivar les delegacions internacionals que havien quedat inoperatives com a conseqüència de l’article 155.