Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Tres presidents a Perpinyà per buscar la unitat entre Junts i PDeCAT

El president Mas ho vol intentar fins al final i la trobada de Perpinyà ha estat una oportunitat perfecta

L'Ull de Déu 09/10/2020

Tothom avui parla de la roda de premsa dels tres darrers presidents de la Generalitat, tots tres injustament represaliats, feta a Perpinyà, a la Catalunya Nord. Però segurament un dels motius que no sortirà enlloc publicat és que hi planava el darrer intent del president Mas d’evitar el trencament de Junts amb el PDeCAT. Segur que la trobada servirà molt intensament per evitar que es presentin dues llistes a les eleccions vinents catalanes del 14-F.

EL president Mas sap que dues llistes, i el que pugui passar amb el partit de Marta Pascal, posarien en perill una victòria de l’espai mal anomenat “convergent” davant d’ERC. Ho sap el president Mas, i també els presidents Puigdemont i Torra. Si ho eviten, hi guanyen tots i encaren les eleccions d’una manera més optimista. El president Mas ho vol intentar fins al final i la trobada de Perpinyà ha estat una oportunitat perfecta.

Veurem en els pròxims dies si la trobada dels tres presidents a la Catalunya Nord ha fet possible el que semblava quasi impossible fins aquest matí. Però està clar que la trobada, a més dels seus objectius de presentar els tres presidents represaliats per l’estat espanyol i de reiterar la demanda de mediació a Europa i de fer-los veure que aquesta Espanya atempta contra els principis de la Unió Europea, servirà també per a aquest darrer intent de cosir de la manera que sigui una sola candidatura d’aquest espai a les pròximes eleccions catalanes.