Dimecres, 25 de maig de 2022 - Edició 1399
La República

Tian Riba: tira la pedra i amaga la mà

Fent de col·laborador a la ràdio, i en el marc d’una secció suposadament divertida i distesa, ha acusat responsables polítics d’enviar missatges de queixa a Cristina Puig, presentadora del FAQS, en directe.

L'Ull de Déu 28/02/2020

Ha estat al final de la tertúlia del programa de ràdio més escoltat en català, El Món a RAC1, conduït per Jordi Basté. Cada dia, quan finalitza la tertúlia i per donar-li un final amb una mica d’humor i sornegueria, o bé en Pere Mas o bé en Tian Riba, fan una anàlisi crítica i distesa dels tertulians i del que hi han dit. Però aquesta setmana, en Tian Riba, que a més és el director del FAQS de TV3, ha aprofitat la seva col·laboració per dir que, en el transcurs del programa televisiu del dissabte, algun responsable polític va enviar, per watssap, missatges de queixa a la presentadora del programa, Cristina Puig.

(Cal escoltar els primers 7 minuts el que diu Tian Riba) 

Lluny de ser una observació en el marc de la seva secció, va provocar que diferents tertulians presents s’hi apuntessin, hi estiguessin d’acord i exposessin també les seves queixes per les suposades actituds dels responsables dels partits polítics que, van afirmar, estan acostumats a pressionar als responsables dels diferents programes on es parla de política.

Un responsable d’un programa de la televisió pública no pot dir veritats a mitges. Si parla de pecats, així en general, empastifa tothom i (com va dir-li Messi a Abidal) té l’obligació de dir qui són els pecadors. Tian Riba, per tant, digues noms i cognoms dels responsables polítics que pressionen als mitjans de comunicació en el moment que el programa no els agrada. T’ho agrairem, tot quedarà aclarit i així, els suposats polítics, que es fiquen on no els correspon, quedaran assenyalats i escarmentats i la resta fora de la sospita.