Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Si per al Govern de Catalunya el 9-N i l’1-O no van existir, realment aspirem a la independència?

|

- Publicitat -

Ahir aquest digital va publicar que, a la pàgina oficial on es poden consultar els resultats de totes les eleccions i referèndum celebrats des de la mort del dictador, no hi eren ni els resultats de la consulta participativa del 9-N ni els resultats del referèndum d’autodeterminació de l’1-0. Ho repeteixo: el Govern més independentista de la nostra història no publica en la pàgina de resultats electorals els dos fets més importants del nostre procés d’alliberament nacional.

Publicitat

En aquesta pàgina, que penja de la Conselleria d’Exterior, s’han oblidat de posar-hi els resultats de les dues fites que han costat sang i presó als seus protagonistes i persecució judicial i repressió a milers de ciutadans de Catalunya. El més aberrant de tot plegat és que ningú de la Conselleria, que a més porta el nom de “transparència” no ha volgut donar cap mena d’explicació a les demandes d’aquest digital, malgrat la insistència a comunicació i al director de processos electorals. Posat en noms: ni el conseller Bernat Solé ni Ismael Peña-López, director general de participació ciutadana, no han volgut donar-ne raó ni explicacions. Visca la transparència!

La pregunta consegüent és més que evident: quina pot ser la raó per la qual l’actual govern, i en concret la Conselleria d’Exterior, no vol reflectir el resultat de la consulta del 9-N i del referèndum d’autodeterminació a la seva web oficial? És per por a les represàlies de l’estat espanyol? O és que ara “toca” oblidar el patiment de milers de persones que van fer possible aquestes dues grans victòries ciutadanes i democràtiques? Sincerament la ciutadania es mereix una resposta i estaria bé una rectificació d’aquest greu error abans no que acabi l’actual mandat.

Com volem aspirar a la independència de Catalunya si el que hauria d’estar escrit en lletres d’or a la web del Govern de Catalunya haurien de ser aquestes dues jornades, segurament les dues votacions més importants, més emotives de la majoria de ciutadans de Catalunya! Oblidar aquestes dues fites és una greu desconsideració a la ciutadania que les va fer possible.

Conseller Bernat Solé, crec que, amb tota humilitat, estaria bé que féssiu una rectificació pública, acompanyada d’una disculpa, i assumir la realitat. Abans de plegar, poseu a la web els resultats del 9-N i de l’1-O!

 

 

 

 

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió