Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Si el Grup Godó considera que Òmnium són els bons i l’ANC els dolents…

Queda clar que, dia rere dia, la funció del Grup Godó consisteix a aniquilar l’independentisme i, si per fer-ho cal mentir i utilitzar partits i entitats i el que faci falta, ho farà sense cap escrúpol.

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 12/09/2020
Josep Maria Cervera (AMI), Elisenda Paluzie (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium Cultural) a l'escenari de l'acte central de la Diada a Barcelona, l'11 de setembre de 2020.

El president de l’entitat cultural en defensa del català, Jordi Cuixart, hauria d’estar molt preocupat. Alguna cosa hi ha que no estan fent prou bé. És la conclusió lògica a què arribes en llegir la capçalera més important de la premsa feta a Catalunya: tot són alabances a Òmnium i carregades contra Elisenda Paluzie i l’Assemblea Nacional Catalana.

Algun dia se sabrà qui decidir renunciar a utilitzar el català en el judici de la ignomínia per part del president d’Òmnium. Fer-ho hauria comportat rebentar el judici, ja que tothom coneix el principi jurídic que diu: “si la justícia no és en la llengua del processat, no és justícia”. Sembla que l’acceptació del judici en castellà i també que aquesta entitat, insistim, defensora del català, també accepti passar-se al castellà a les rodes de premsa, sembla que provoquen l’aprovació i l’escalf per part del Grup Godó: el pragmatisme sempre hi té premi.

La capçalera aristocràtica dedica moltes pàgines plenes de literatura de baixa estopa a carregar contra l’ANC que, malgrat la pandèmia i l’actitud poc col·laboradora de certa classe política, ha demostrat ser capaç d’aconseguir registrar la concentració més gran d’Europa, en temps de la Covid-19.

Els mateixos que demanaven que l’ANC desconvoqués els seus actes, són els mateixos que avui diuen “una diada de mínims”, posant en dubte la capacitat de mobilització de l’ANC. Queda clar que, dia rere dia, la funció del Grup Godó consisteix a aniquilar l’independentisme i, si per fer-ho cal mentir i utilitzar partits i entitats i el que faci falta, ho farà sense cap escrúpol.

Postdata: La Vanguardia, avui mateix i en el seu apartat d’internacional titula “Obligats a actuar” sobre la necessitat que Europa faci quelcom per la crisi dels camps de refugiats de Grècia. I nomena els països que han decidit acceptar refugiats, Alemanya, França però també els països petits com Bèlgica, Croàcia, Eslovènia, Finlàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal i Suïssa, i en canvi el govern més progressista de la història d’Espanya format per PSOE i Podemos ha decidit unilateralment passar d’acollir refugiats. Però naturalment no trobareu cap semàfor vermell per al govern espanyol, que d’aquests també cobren. I molt.