Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Serà Lluc Salellas el proper alcalde de Girona?

|

- Publicitat -

Tindrà la CUP per primera vegada l’alcaldia de la capital de la demarcació de Girona? L’anunci de l’actual alcaldessa Marta Madrenas de no repetir i complir la pauta de fer un màxim de dues legislatures, a part de ser un acte honest ben diferent del que ha fet l’Ada Colau forçant un tercer mandat, ha generat un terratrèmol polític a la capital dels quatre rius.

Publicitat

Per un costat, sembla que a dins de Junts no es preveia tenir a punt cap relleu potent i, per l’altre, tampoc no se n’hi veu cap de sonat a ERC.Davant d’aquest panorama, la CUP, amb en Lluc Salellas com a cap de cartell, s’erigeix en el principal candidat a l’alcaldia gironina.

Salellas ja va donar la sorpresa a les anteriors eleccions municipals en convertir-se en segona força política, per davant d’ERC aglutinant bona part de la societat gironina, independentista i progressista, dins la seva candidatura i ha sabut mantenir aquest projecte durant la legislatura.

Tant des de Junts com des d’ERC veuen possible la victòria cupaire i han començat a moure fitxa per posar al capdavant dels seus respectius partits els candidats molt més potents que disposin, com a mínim intentar-ho. Una modificació del candidat nomenat a ERC comporta diferents problemes. Ara mateix hi ha en Quim Ayats, un històric militant forjat a les Joventuts Republicanes, que va ser nomenat fa uns dies pel mateix president Aragonès. Això no obstant, hi ha veus dins dels republicans que posen sobre la taula altres noms, que ja va sorgir ara fa quatre anys. Aleshores, l’exalcalde Quim Nadal va dir que no, però veurem ara què hi diu. I, per apart de Junts, sona el nom de la consellera Gemma Geis.

La cursa tot just s’inicia i segons tanquin els seus alcaldables els altres dos partits independentistes sabrem si en Lluc Salellas tindrà un camí més fàcil o més competitiu per aconseguir l’alcaldia de Girona.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial