Dimecres, 27 de maig de 2020 - Edició 671
La República

Perquè conformar-se per ser la millor regió per invertir del sud d’Europa…

SI només que fóssim una república independent estaríem entre les cinc millors regions de tot el continent

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 12/02/2020

Ens manca ambició de República Catalana independent

Fa uns dies va sortir un informe del Financial Times pel període 2020/21 sobre les millors “regions” i ciutats per invertir i com ha passat els darrers anys Catalunya és la primera “regió” de sud d’Europa, una classificació que no existeix segons el prestigiós diari i que en realitat Catalunya queda situada en el lloc quinzè. És cert que per davant només queden “regions de centre i nord d’Europa.

Aquestes dades han servit perquè les conselleries d’Economia (ERC) i Empresa (JxCat) sortissin ahir a les xarxes socials a vendre aquest èxit limitat al sud d’Europa. Cosa que porta succeint des de fa tres anys. Sembla estrany que no ho aprofitem per explicar que si Catalunya fos un estat independent, competiríem per estar entre les cinc primeres “regions” europees, com París, Dublín i els lands alemanys.

Val la pena consultar l’informe que deixa un detall preocupant, entre les millors ciutats per invertit, Madrid, capital d’Espanya està situada en el lloc onzè i Barcelona, capital autonòmica en el lloc dinovè. Com ens perjudica ser autonòmics i no nacionals, i alguns encara pensen que la capitalitat amb Madrid ens farà millors.

 

Relacionats