Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

El repressor i corrupte és el “gobierno”. La monarquia no és el problema

Tant costa posar-se d’acord per atacar de veritat els responsables de la repressió i l’espoli fiscal i social? Cal fer caure el govern espanyol, el màxim responsable de la repressió i de la corrupta monarquia espanyola

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 09/07/2020
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a la foto de família abans del primer consell de ministres d'aquest 20 de gener del 2020. (Horitzontal)

Em costa d’entendre que des de l’independentisme focalitzem el problema en la corrupta monarquia espanyola i encara entenc menys la campanya d’Òmnium contra la monarquia borbònica si no fos que tot plegat sigui una puntada endavant sense cap sentit. Els responsables de la corrupció de la monarquia espanyola són els governs espanyols de torn, siguin del PP o del PSOE i Podemos. Són ells el que permeten que monarquia segueixi dempeus i són ells, cada un dels “gobiernos” que van passant, els màxims responsables de la repressió que pateix el poble català a tots els nivells. Atacar la monarquia espanyola és molt fàcil, i més ara que està tocada, però, el que no s’entén és que ataquem la monarquia i deixem tranquils el govern espanyol del PSOE i Podemos. No va ser el rei amb el seu nefast discurs el responsable de la repressió: els responsables van ser el PP i el PSOE, i ara s’hi ha afegit Podemos que, des que ha entrat al “gobierno” no ha fet res per reduir la repressió.

Molta campanya contra la monarquia i silenci davant la visita dels reis corruptes a Catalunya en els pròxims dies. Hi ha algú, partits, entitats, govern que pensi fer alguna convocatòria per mostrar el rebuig a la monarquia? O vindran lliurament i es passejaran, com si tot fos normal, amb presos polítics a la presó i ciutadans pendents de judicis sumaríssims? Us imagineu en qualsevol altre país, una visita de l’imperi decadent a la seva colònia que pateix repressió cada dia?

On sou Tsunami Democràtic? On sou Òmnium? On sou Assemblea? On sou JuntsxCat, ERC i la CUP? On sou Govern de Catalunya? On sou Consell de la República? Tant costa posar-se d’acord per atacar de veritat els responsables de la repressió i l’espoli fiscal i social? Cal fer caure el govern espanyol, el màxim responsable de la repressió i de la corrupta monarquia espanyola. No serveix atacar només el dèbil i deixar tranquil el “gobierno” que dirigeix i practica la repressió. I sort que diuen ser d’esquerres, aquesta gent del PSOE i Podemos!